Sunday, January 4, 2009

Jatuh Cinta....

Rasa-rasanyalah...macam dah jatuh cinta plak ngan rumah sewa nie....sebab luas. Luas sangat! kalau tak silap keluasan dia 1800sft atau 24x75. Rumah kat bangi tu 20x70 jer. Lepas tu backyard dia pun luas sgt-sgt...pendek kata rumah nie memang luas lah...cumenyer design depan dia memang tak menarik...maklumlah rumah lama...mak pun cakap rumah lama memang luas...rumah baru jer sempit-sempit....jadinyer dipendekkan ceriter...kalaulah owner nie nak jual rasanya macam akan kami beli....hehe...

Hari nie backyard pun dah dibersihkan...tadi bila tengok betul2x keadaan tanah kat backyard tu...rasanya macam tanah gambut sb kaler dia kehitaman dan gembur....kalau tak silap tanah macam nie sgt sesuai untuk bercucuk tanam...hehe...nampak gayanyer jadi petanilah pulak lepas nie...best nie...tak sabar plak rasanya nak tanam sayur....

6 comments:

lieya_latif said...

bagusnye sab.....mmg minat tanam2 nieh....pasni tak yah le beli stok sayur...suruh jek adam petik kat belakang umah he he he heheeh

bile bace cite sab ni...mcm best gak umah tu....betul tu, kalo owner nak jual mmg syg kalo tak beli kan.....bodek2 le owner tu sab...mane tau ade rezeki he he he he

eija28 said...

sab dah ada blog....welcome ke dunia blogging...rajin2 hapdet erk...

mirah said...

salam sab,
ingat mirah lagi tak ni? Dah ada blog yer.. mirah dah lama tak buka fp sbb sgt mls nak upload gmbr. Bebaru ni jer buka dan tgk sab announce ada blog.

p/s: adam dh besar yer. Aisyah dah ada adik ni.. :)

mrs khairul said...

hi sab! welcome to our club..hehhee..

sab..........adus napa lah ko ni rajin bercucuk tanam?hehehe..tau nak umah baru niza tuh kami tgh renovate bagi beso sket kitchen tuh..niza mmg xnak ada tanah lebih belah belakang sbb daku mmg xsuka cucuk2 nih..keh..keh..even tanah blah depan pon nnt niza nak soh kontractor simen jek..xmo rumput2 nih..teruksss kan aku nih..

aniway selamat duduk umah baru..emmm..harga umah kt situ sure mahal kan sab..kat centre town plak tuh..niza pun ske sebenonya dok area subang nih..kira centre nak kemana2 sng..highway mana2 ble guna..tp apakan daya..tak cukup duit nak beli umah kat sini..sob..sob..

pnjg plak aku komen nih..nnt lotak picas umah baru eh

mrs khairul said...

re:niza xtau lah exact cost utk dapur sbb niza besarkan masterbedroom skali+wiring+plumbing+plaster ceiling sume dlm 45k..tu rsnya br gross figure..takut gak cecah smpi 50k..huhuhu..adus..ikat perut nmpknya kami taun nih..

niza pindah kat U12 Desa Alam..dekat ngan S7 baru..kalo sab tau kat mane kedai nasi ayam linda onn..umah niza dekat2 situ jek..

Hirda Ibrahim said...

sab,
post la pic umah baru tu. kaly 24x75. memang besar. umah hirda 20x70 je.